+36 1 44 33 822 info@nyugdijtobblet.hu

Anyu fél idegenre bízni engem. Azt mondja, nyugodtabb lenne, ha tapasztalt dadus vigyázna rám. Valaki, aki szereti a gyerekeket és sok gyerekkel foglalkozott már. Én azt mondom, hogy aki olyan nagymama-forma, annak már volt ideje megismerni és megszeretni a gyerekeket akkor is, ha nem dadus vagy óvónéni volt előtte.

Emili vagyok, középső csoportos óvodás. Anyukám és apukám későig dolgozik és nem szeretnék, hogy délután ötig az oviban várjak rájuk. Hazaviszel? Szeretem, ha olvasnak nekem, bábszínházasat is játszhatunk és ha jó az idő, sárkányt eregethetünk a parkban. Hétfőn délután angolra megyünk, hazafelé megtanítom neked az új szavakat. Csütörtökön táncházba – meglásd, nagyon fog tetszeni!

Szereted a gyerekeket? Én a nagymamákat szeretem a legjobban, mert ők nem olyan elfoglaltak, mint az anyukák. Nem mondják azt, hogy most dolgozniuk kell és nincs idejük játszani velem. Nem baj, hogy nem vagy gyors, az a lényeg, hogy játssz velem és néha süss palacsintát, amikor kérem. Például ezt biztosan jobban tudod, mint anyu, mert sokkal többször próbáltad már. Még azt is szeretem a nagymamákban, hogy olyasmiket tudnak mesélni, amikről az anyukák és az apukák nem is hallottak. Nem is olyan szigorúak: néha még azt is megengedik, hogy kilenc óra után bújjak ágyba, ha elhúzódik a játék.

Miért lenne jó neked, ha a pótnagyim lennél? Mert, ha jól megértjük egymást, örökbe fogadlak: saját szobád lesz a szívemben!

Szívesen lennék a pótnagymamád!

Márta vagyok. Két éve nyugdíjas – azelőtt bérszámfejtéssel foglalkoztam egy ipari nagyvállalatnál. Az unokáim külföldön élnek, nagyon hiányoznak, de nem szeretném a napjaimat egyedül tölteni. Szívesen lennék gyerekekkel, úgy érzem még elég fürge vagyok a játékhoz. Leszel a pótunokám?

Az a jó a nyugdíjas életben, hogy az időbeosztásom szabad, tehát akkor mehetek pótnagyinak, amikor szükség van rám. Ha anya engedi, elvihetlek bábszínházba, nyáron fagyizhatunk is. A játszóházba is elmegyünk, de a kötélmászásban ne számíts rám, ahhoz már öreg vagyok. Cserébe készítek rólad néhány fotót, ahogy száguldasz lefelé a csúszdán.

Sütni is szeretek: ha van kedved, együtt készthetjük a húsvéti mézeskalácsokat. A legeslegjobban a meséket szeretem. Nekem is a nagymamám mesélt a legtöbbet, aztán én is sokat olvastam a gyerekeknek, de az unokáimnak már nem tudok, mert nagyon messze vannak. Ha akarod, rajzolunk is, ebben biztos ügyesebb vagy nálam!

Miért lenne jó neked, ha a pótunokám lennél? Mert, ha te is akarod, örökbe fogadlak: saját szobád lesz a szívemben!

Ajánlat kérés