+36 1 44 33 822 info@nyugdijtobblet.hu

Öreg ember nem vénember – tartja a mondás és nem véletlenül. Lehet, hogy az idő mindenkin meglátszik, de ez nem csökkenti a tapasztalat és a tudás értékét. Vannak területek ugyanis, ahol 40 év fizikai munka után is hasznos, értelmes és sok esetben értékesebb a nyugdíjas munkaerő, mint a fiatal. A Nyugdíjtöbbletnél pontosan tudjuk, mitől vonzó a munkaerő piac számára a fizikai munkatapasztalattal rendelkező, dolgozni akaró nyugdíjas.

Ne a tevékenységekkel kezdjük a felsorolást, hanem azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket csak igen hosszú, fizikai munkával töltött idő során szerezhet meg az ember. Az egyik ilyen kincs a kitartás. Legyen bármilyen lelkesítő a feladat, ha az fáradságos erőfeszítéssel végezhető, kitartás nélkül nem fog menni.

A rutin nem pótolható a robbanékonysággal

Hosszú ideig fizikai munkát végezni csakis kiváló munkabírással lehet. Amellett, hogy az ilyen munka fárasztó, bizonyos fokú állóképességet is feltételez. Bár az idő múlásával a szervezet is fáradékonyabb lesz, a sokéves rutin nem pótolható a fiatalok robbanékonyságával.

A legtöbb fizikai munka koncentrált figyelmet igényel. A hibalehetőség olykor magasabb ezeknél a tevékenységeknél, mint a szellemi munkáknál, és sokkal többe is kerülhet egy elrontott folyamat. Ezért is érdemes tapasztalt munkaerőre bízni a kényes részleteket.

Kevés olyan kétkezi munka van, amely egyedül végezhető és nem igényel csapatmunkát, a társakra való odafigyelést, összehangolt működést. Ráadásul

az idősebb korra jellemző megnövekedett társaságigény is erősíti a szociális készséget.

Jól jár az a munkaadó, aki nyugdíjast alkalmaz, hiszen számíthat empatikus készségére, kommunikációs igényeire.

A fizikai munka türelemre tanít

A bölcsességgel kapcsolatban az egyik kulcsszó, amit ismerünk: a türelem. Ezt nyújtja sokévi fizikai munka: a kivárás képessége a folyamatok idejének megtanulása során alakul ki, ezért sem várhatjuk el a fiataloktól ezt a készséget.

Sokat látott ember, aki már megette a kenyere javát a munkaerőpiacon.

Találkozhatott sok és sokféle problémával, így találékonysága, problémamegoldó képessége az idő ajándéka. Újabb készség, ami nem triviális pályakezdők esetében.

Adu ász a szaktudás

A valódi ász, az igazi alap viszont maga a tudás, az az elmélyült szaktudás, amire a munkaadó a fizetést szánja.Tapasztalat, rutin és jó érzék kombinációja, amiből az első kettőért az idő felel.

40 éves rutinnal egyetlen szakmának sem maradnak kulisszatitkai – ezért hívjuk mesternek az ösztönösen is mentoráló szakikat.

Intelligens munkaadó pontosan tudja, mennyit ér a nem általa megfizetett idő, amely viszont neki gyümölcsözik.

A Nyugdíjtöbblet kínálatában szereplő ajánlatok mindegyike épít a fenti értékekre: a fizikai munkával elsajátított „varázserőre”.

Ajánlat kérés