+36 1 44 33 822 info@nyugdijtobblet.hu

Szó szerint értem. Szeptemberben nyugdíjba ment a nagymamám. Tudtuk előre, hogy nem fog nyugton maradni, mondta már, hogy további tervei vannak, de azt nem, hogy miben sántikál. Szombaton moziba mentünk a barátnőmmel és előtte beültünk a McDonald’s®-ba egy salátára. Kit látnak szemeim? Az én nagymamám nyüzsög a pult mögött és széles mosollyal faggatja a vendégeket. Egy pillanatra azt hittem, csak viccel, de amikor mondta, hogy ezt napi négy órában még élvezi is, elállt a szavam.

Azt hiszem, sokféleképpen lehet valaki nyugdíjas. A szomszédunkban lakó néninek esze ágában sem volt tovább dolgozni, miután a vasúttól eljött. Mondogatta is, hogy nagyon várja a pihenést a ledolgozott 40 év után. Látom, hogy kialakult már a napi rutinja, időnként hozzánk is benéz, főként, ha valami érdekes hírt hallott. Az a jó, hogy lehet számítani rá másban is: nagyon szép mézeskalácsokat készít, így megkértem, hogy süsse meg nekünk a karácsonyi adagunkat. Gyönyörűek lettek!

Matekot tanít, ha hagyják!

A matematika tanáromat tavaly nyugdíjazták, de egyáltalán nem várta. Szeretett volna maradni és szerencsére az iskola is ezt akarta, így még mindig tanít. Mázli, hogy nem kellett tanárt váltanunk egy ilyen fontos tantárgynál, érettségi előtt. Ráadásul az a fajta, aki egy problémával addig foglalkozik, amíg mindenki biztosan megérti és annyiféle módszerrel magyarázza el, amennyivel csak lehet.

Színházközelben

Gréti néni, anyu kolléganője már várta, hogy nyugdíjba menjen a laborból. Évek óta arról álmodott, hogy színházi jegyszedő lesz, így folyton régi szenvedélyének a színháznak élhet. Minden előadást megnézhet és ő is a kulisszákban mozoghat, mint a bennfentesek. Most a Madách-ban dolgozik és nagyon élvezi: minden színlapot alaposan áttanulmányoz és szeret beszélgetni a vendégekkel.

Civilben és egyenruhában a Mekiben

Nem csodálom, hogy az én nyüzsgő nagymamám valami forgalmas helyet választott aktív éveinek meghosszabbításához. Előtte is jártunk néha a McDonald’s-ba vele, főleg a fagyi miatt. Nagyon édesszájú és az ottani vaníliafagyi igazán finom. Tudom, hogy nem csak neki jó, a Meki is jól járt vele. Ha engem kérdeznek, három dologban biztosan számíthatnak rá:

  • Szeret enni is, főzni is, így jól érzi magát a konyhában. Tiszteli a minőséget, a tálalásban pedig a legigényesebb, akivel valaha találkoztam. A Meki pedig az elégedett vendégeket szereti, akik azt látják, a kiszolgálók is jól érzik magukat a bőrünkben. Mázli, hogy az én nagymamámat megcsípték, aki igazi szangvinikus és jól érzi magát emberek között.
  • Ha azt mondom, nagyi, akkor azt is mondom: végtelen türelem. Aki pedig a vendéglátásban dolgozik, annak nem árt, ha van elég belőle. Lehet, hogy az idő teszi, de azt vettük észre, hogy az évek során sokkal nyugodtabb és türelmesebb lett, a nehéz helyzetekben is. Egy mekiben naponta akár több száz ember is megfordul, akikkel mind-mind szót kell érteni. Na, erre találták ki az én nagymamámat!
  • Amikor megérkezett az első nyugdíja, nagyi nem panaszkodott, de láttam rajta, hogy kicsit többre számított. Azért is kezdett el dolgozni, hogy hozzápótoljon. Ő dönthette el, hogy napi hány órát vállal és ő a 4 órás munkát választotta. Így nem fárad el, marad elég ideje és energiája ránk is, de ami a lényeg: lehet rá számítani, mert a keresete pont elég a nyugdíj kiegészítéséhez.

Nyugdíjas munkavállaló leszek: évek tapasztalatát nyerheti, aki engem választ.

Ha Ön is így gondolja, regisztráljon adatbázisunkba!

Ajánlat kérés