+36 1 44 33 822 info@nyugdijtobblet.hu

Janikovszky Éva így viszonyult a gyermekekhez és milyen igaza volt! A lényeg, hogy megadatik a lehetőség a gyermekvállalásra, ahol a hangsúly a nagyszerű lehetőségen van. Rajtunk áll, hogyan éljük meg, miként bánunk a ránk bízott eséllyel. Komoly felelősség, ahogy az élet más területein is tapasztaljuk, viszont – míg a gyerek nemét mi még nem dönthetjük el – sok esetben magunk választhatunk a kínálkozó alternatívák közül. Ilyen például a nyugdíj melletti munkavállalás is.

Nyugdíjas és semmi pénzért nem menne vissza dolgozni? Igaza van! Nyugdíjas és továbbra is dolgozni szeretne? Igaza van! Ráadásul most könnyebb, mint bármikor, hiszen a nyugdíjszövetkezetek pontosan arra alakultak, hogy segítsék a nyugdíjasok ebbéli törekvéseit. Mi lehet a motiváció a nyugdíj melletti munkavégzéshez? Nézzük csak!

Pénz, pénz, pénz

„Ha rövid a kardod, toldd meg egy lépéssel!” – tartja a Zrínynek tulajdonított mondás. Pénz, pénz, pénz. Az vesse az első követ, aki nem akar több pénzhez jutni manapság! Nem is kérdés, hogy ez az egyiklegfőbb cél. Akkora nyugdíjat még nem folyósítottak, amihez ne lehetne hozzátenni még egy kicsit. Akinek az egészsége és az ideje engedi, miért érné be a ”kevés a nyugdíjam” mantrával, miért ne használná ki a nyugdíjszövetkezetek segítségét, hogy megtoldhassa rövid kardját egy lépéssel!

Szerelmem a szakmám

„A szerelem öl, butít és nyomorba dönt.” – fiatalon is utáltuk ezt a mondatot, hát még idősebb éveinkben, amikor nyugdíj előtt belénk nyilallik, hogy a szakmát, amibe egy életen át szerelmesek voltunk, egyszer csak már nem gyakorolhatjuk. Akkor mégis mit csináljunk? Hiszen ezt csináltuk az elmúlt negyven évben minden áldott nap. Jobban ismerjük, mint bármi mást a világon és ez a tudás egyszerre haszontalanná válik? Lesújtó érzés. Inkább visszamegyünk dolgozni, hátha pár év alatt még átadhatjuk a következő generációnak, hátha megmenthetjük a kitapasztalt kulisszatitkokat, a könyvekben nem létező fortélyokat! A szerelemről mégsem mondhatunk le ilyen könnyen, nem igaz?

Orvosság magány ellen

„Ép testben ép lélek.” – Iuvenalis római költő szállóigévé vált mondatát ma már valóban az egészséges testnek a lélekre gyakorolt kedvező hatásaként értjük, ám az eredeti mondás értelme pont fordítva hangzott: lelkünk épségének óvására kell törekednünk. Az egyensúly, ami ezt biztosítja, sok mindentől függhet. Nyugdíjas éveinkre az egyik legnehezebb teher lehet a magány, amely ellen valóságos gyógyír a munka folytatása. A munkakörnyezet, ahol a nap egy részében társaságunk van, megóv az egyedüllét nyomasztó hangulataitól.

A tanulás fiatalon tart

„Merj tudni!” – ez volt a Felvilágosodás jelszava a XVII. században. Micsoda lehetőség a nyugdíjba vonulók számára, hogy végre a régóta dédelgetett tervet – miszerint megtanulhatnak valami újat, valami mást, mint amit eddig csináltak – megvalósíthatják. Tisztességgel végigdolgozott évek után micsoda felüdülés valami újba belekezdeni, önként pályakezdővé válni! A szellemi frissesség megőrzése és a tudás bővítése mellett még fizetéssel is jár.

Sok irigyet és kevés szánót!

A nyugdíj melletti munkavállalás lehetőség csupán, viszont azok lehetősége, akik nem szeretnék további céljaikat a postás havi egyszeri látogatására bízni. Ma még sokan szkeptikusan fogadják a gondolatot, hogy a pályát meg lehet hosszabbítani: akadnak, akik ellenzik a megszolgált nyugdíj utáni munkát. Szerencsére, nekik nem kell dolgozniuk. Számukra a nyugdíjszövetkezetek kínálata nem lehetőség, maximum újsághír.

A nyugdíjszövetkezet – gyermeknevén: „nyuszi” – azok számára lehetőség, akik – mint Janikovszky Éva – nem azzal foglalkoznak, hogy fiú-e vagy lány a gyermek, hanem a gyermekvállalás izgatja őket. Kívánunk nekik sok irigyet és kevés szánót!

Ha Ön is így gondolja, regisztráljon adatbázisunkba!

Ajánlat kérés