+36 1 44 33 822 info@nyugdijtobblet.hu

A saját egészségünk nem csupán magánügy, a család jóléte és jólléte is múlik rajta. Bár idősebb korban több egészségügyi kihívással is szembesülhetünk, sokat számít, milyen életformát választunk és hogyan bánunk intellektuális és lelki erőforrásainkkal. Az aktív életforma erősíti rezilienciánkat (rugalmas ellenállóképesség) és hosszabb ideig megőrizhetjük önállóságunkat. A szellemi és fizikai aktivitás – például a nyugdíjas korban végzett munka – évekkel képes kitolni az egészségromlás határait.

Az aktív nyugdíjasok fiatalabbak

A Nyugdíjtöbbletnél napi tapasztalatunk, hogy a hozzánk betérő, dolgozni akaró nyugdíjasok egyik fő szempontja nem a pénz. Nagyon fontos, természetesen,

 de sokkal fontosabb, hogy a korábbi mozgékony, tevékeny hétköznapokat nem lehet egy csapásra felcserélni a teljes strukturálatlansággal.

A munkavégzés pozitív mentálhigiénés hatása megkérdőjelezhetetlen, különösen idősebb korban, amikor már külön odafigyelünk szellemi frissességünk megőrzésére.

Kincset ér a fitt nagymama és a minden csínyre elszánt nagypapa, aki még elég erős ahhoz, hogy bújócskát és fogócskát játsszon az aprónéppel.

Az erőt feltöltődéssel szerezzük: pihenéssel, játékkal, szellemi kalandokkal és azzal, hogy hasznosnak érezzük magunkat.

A nyugdíjasok számára elérhető munkalehetőségek jelentős része részidős foglalkoztatást is biztosít, tehát pár órás megbízással is bőven hasznossá tehetjük magunkat a munkaerőpiacon.

A munka, mint önvédelmi eszköz

Nem a kor számít, hanem az egészségügyi állapot – halljuk sokszor és sokszor igaznak bizonyul. Az örökifjak általában nem valamilyen titkos elixírtől maradnak fiatalosak érettebb korban is, rendszerint életforma és életfelfogás kérdése.

A genetikai adottságok fontosak ugyan, de nem elégségesek: pozitív életszemlélet, rendszeres mozgás és szellemi aktivitás nélkül a szervezet sem tudja hatékonyan működtetni önvédelmi és regeneráló programjait.

Nyugdíjas korban dolgozni nem szegénységi bizonyítvány, hanem ellenkezőleg: az egészségtudatosság egyik jele is. Természetesen ez csak akkor igaz, ha egészségünk még lehetővé teszi és mi is szeretnénk. Nem kötelező élni a lehetőséggel, bár a Nyugdíjtöbbletnél azt javasoljuk minden friss nyugdíjasnak, hogy hosszabbítsa meg aktív éveit, ha fontos az egészsége. Az unoka is szívesebben játszik egy fitt nagymamával, nem igaz?

Ajánlat kérés